Idrottsrabatten och Newbody

Idrottsrabatten

2016 startade en nästan helt ny styrelse upp efter årsmötet. I ett tidigt skede fick vi till oss att lösa ut försäljning av idrottsrabatten. När vi kollade över tidigare års försäljningar så insåg vi att föreningen hade dålig koll på att alla redovisade och betalade in sina idrottsrabatter. Så vårt första snabba beslut blev att dela 60st IR till alla lag. Varje lag redovisade sin försäljning till en ansvarig i laget som sedan redovisade in en klumpsumma till föreningen. Detta funkade hur bra som helst. Helt plötsligt hade vi full koll på inbetalningarna.

Vi vet att det kan vara trögt att sälja dessa IR och att många andra klubbar också säljer. Vi har själva barn i andra idrotter så vi vet vad vi pratar om.

Men vi säljer dessa IR som en förening och om man har möjlighet att sälja fler så kontakta gärna Sandra Ekholm så kan vi fördela om IR från de som har det lite trögare att sälja eller som är lite färre i laget. Vi säljer som en förening!

Dessa pengar är ett otroligt fint tillskott till verksamheten och helt avgörande om ska vi ha den fina förening som Hörnebo SK är och skall fortsätta att vara.

Idrottsrabatten i siffror

Försäljningsperiod 1: 161001-161201

Försäljningsperiod 2: 170401-170601

Antal IR som säljs vid varje försäljningstillfälle:500st

8 lag som säljer 60st/lag övriga fördelas ut till frivilliga

Vinst: För de första 350 häftena får vi en vinst på 50kr/häfte. 17500kr

För de sista 150 häftena får vi en vinst på 100kr/häfte: 15000kr

En sammanlagd vinst på 32500kr vid varje försäljningstillfälle vilket ger en vinst på 65000kr vid de två försäljningstillfällena.

NewBody

Målet med NewBody var enkelt. Vi behövde köpa in två nya 5-manna mål för en kostnad av cirka 20 000kr. Dessa behövdes köpas in i början av säsongen och då ansåg vi inte att vi hade täckning för detta. Beslutet blev då att alla spelare ska försöka sälja två paket var. Detta skulle kompensera kostnaden. Vi sålde för det dubbla!!! Helt fantastiskt.

Intäkter Newbody: 43 000 kr

Stort tack till alla som engagerat sig i detta och jobbar för att få in intäkter till föreningen som är så viktiga och värdefulla!

Kontaktuppgifter:

Sandra Ekholm Tel 070-5542597

E-post:This is a mailto link

Uppdaterad: 2017-06-26 22:14
Skribent: Tryggve Olsson