Hoppa till sidans innehåll

Historik


 

1932 Bildades Hörnebo Sportklubb

1937 går man med i Riksidrottsförbundet och Fotbollssförbundet

1940 är fotbollsplanen färdig

1952 är tennisbanan färdig

1972 är klubblokalen färdig

1980 bygger man två nya omklädningrum

1980 börjar flickor att träna

1982 startar arbetet med ett motionsspår i Hörnebo

1982 första damlaget anmäls till seri

2006 är ännu en fotbollsplan färdig

 

Lite historia om Hörnebo SK ur boken Svenskt idrottsfolk från 1947!

 

Fotboll, bordtennis, allmän idrott, vintersport.

Klubbdräkt   Röd tröja och Blåa byxor

 

Idrottparken Hörnebo, anlagd 1938 (gräsplan)

 

Klubben som i fotboll  deltog i Hjoserien, i bordtennis Skaraborgsserien bildades 30/1 1933 genom sammanslagning av Sportklubben  och Orienteringsklubben cykelorientering med idealtid. Dessa båda grenar blev också de första åren helt dominerande i den nya klubbens verksamhet. Varje sommar anordnades ett tiotal cykelorienteringar med stort deltagarantal.

Klubben som kan anses som pionjär för bordtennissporten inom Skaraborgs län. År 1935 anslöt man sig till Svenska Bordtennisförbundet, och var då länets enda organiserade klubb. Samma år fick man tillåtelse att anordna det första Skaraborgsmästerskapet i bordtennis gällande single och lagtävling. Svenska Bordtennisförbundet gick med på att även icke organiserade klubbar skulle kunna deltaga nit löfte att Hörnebo SK skulle propagera bland dessa för anslutning till förbundet. Hörnebo SK hemförde segern i lagtävlingen.

Så småningom började klubben även utöva fotboll och allmän idrott samt gymnastik, och 1937 ansökte man om anslutning till Riksidrottsförbundet. Samma år inköptes mark till en idrottsplats där senare delvis genom medlemmarnas eget arbete en träningsplats iordningställts. Ansökningar om anslag av tipsmedel ha avslagits. Klubben är ansluten till följande specialförbund: Svenska Fotbolssförbundet och Svenska Bordtennisförbundet. Intresset för bordtennis är fortfarande stort inom klubben

Tibro AIK har haft förmånen att få överta en hel del goda idrottsmän, som i Hörnebo gjort sitt första lärospån. En närbelägen större förening som förfogar över en förstklassig idrottsplats, utövar givetvis  stor dragningskraft och inom Hörnebo SK har man heller aldrig försökt kvarhålla idrottsmän om man ansett att de haft större möjlighet att utveckla sina anlag  i en större förening.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

 Våra Partners

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Hörnebo SK - Fotboll
Box 235
54323 Tibro

Besöksadress:
Hörnebo IP, Solgatan 9
54334 Tibro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info