• Seriepremiären avklarad och första poängen

Ulvåker -Hörnebo 2-2 (1-0) Jaha då var seriepremiären avklarad för året och den spelades i Väring på naturgräs. En riktig skatt för Ulvåker och en helt okej naturgräsmatta. Vi kommer dit med 18 laddade tjejer. Tre av dem från ungdomslaget och en som gör seniordebut igen för grönt efter ett par års uppehåll. Riktigt roligt! Vi som endast tränat på konstgräset i Tibro börjar matchen lite halvskakigt och Ulvåker får komma till anfall flera gånger om men vad gör väl det när spelarna håller undan eller spelarna utanför sig så att det inte kan bli direkt farligt. Dock går vi tidigt bort oss på en hörna som en Ulvåkerspelare ensam kan nicka in i mål. Matchen vajar sedan fram och tillbaka mycket men det är ändå Ulvåker som äger det mesta av bollinnehavet. I halvlek gör vi ett par byten och pratar ihop oss om vad vi måste förändra. Tjejerna är så pepp på att dra igång andra halvlek så när Ulvåker väl kommer ut från vilan är vi redo. I andra halvlek genomför tjejerna de förändringar vi pratar om dock lyckas vi få bollen i eget mål efter ett rörigt senario nere i eget straffområde. Det är som att detta eldar på laget ännu mer och när vi då sedan trycker framåt kan Märta sätta bollen i nät. Yes! Ulvåker fortsätter med sitt anfallsspel som flera gånger lämnar deras backar något ensamma och detta gör att vi kan spela oss framåt. I precis ett sådant läge har vi kommit ner i deras straffområde där Jessica (som gör comeback) kan trixa sig förbi sin spelare och vi gör mål på nytt. Ett rejält grönt jubel utbryter, 2-2. De sista minutrarna blir sen en nervös väntan för båda lagen innan domaren tillslut blåser av matchen. Med tanke på vad vi och laget fick utstå under förra säsongen känns detta resultat helt klart som en stor vinst. Faktiskt både resultatmässigt men också utifrån tjejernas prestation och inställning. Det är något som vi helt klart ska ta med oss. Jag brukar inte nämna namn men idag tänker jag göra just det. Sandra i mål, vilken outstanding prestation att vara ivägskickad för precis nästan allt och alla. Annica som får komma in som forward, jagar, sliter, peppar tjejerna och vinner så många bollar till vår fördel. Sen tidigare har vi också Jessica och Märta som målskyttar som verkligen trycker på och visar framfötterna. Men alla 18 tjejer som åker med ska ha ett stort varmt beröm för sina insatser på och vid sidan av planen. Damer 29 apr 2022 0kommentarer
  • KICKOFF dag 9 April dagsprogram

Program gällande för KICK OFF 2022 den 9 april.??? Dagens tider denna dag🕗🕗🕗 08.15-08.30 samling med cykel utanför ica under skärmtaket hoppas alla har cykel vi ledare har ju tillgång till bil om nån ej har cykel. 09.30 efter avslutad aktivitet förflyttar vi oss till biblioteket 12.00 på cykel till eftermiddagens aktivitet med temat "alla följer Märta" där tillbringar vi eftermiddagen med aktiviteter tills vi vänder hem nöjda och glada förhoppningsvis Ni behöver ha med er vattenflaska och skor typ jogging penna anteckningsmatriel kom träningsklädd varma kläder välkomna till en rolig och givande dag och vi hoppas utan det vita på marken Anna Elin Mikael Janne Damer 2 apr 2022 0kommentarer
  • Skövde kik-Hsk (3-0) 9-0

Säsongens första match är genomförd och vilket fotbollsväder vi fick. -6 grader, i alla fall när jag åkte till samling, blev 10 + och strålande på södra ip i Skövde. Vi åkte med ett härligt gäng med spelare och ett gäng ”lånade” tjejer från 07/08 laget. Känslan innan match var ändå att de var peppade och tyckte det skulle bli roligt att spela boll På förhand visste vi att Skövde kik är ett tufft motstånd. Men vi hade förutsättningar klara för oss, det handlade om att vi ska få spela match och göra vårt bästa. Vi ville under matchen att spelarna skulle fokusera på ”tillsammans”, se till att hjälpa varandra på ett bra sätt både med understöd i försvaret och spelbarhet i anfallet ihop med att de skulle gör bra pass mellan sig. Första halvlek börjar rätt ok ändå, vi jobbar mycket i försvarsspelet och spelarna gör det tillsammans. Det tar ca 30 min innan kik kan göra sitt första mål, efter det de sista 15 min tappar vi i ork och fokus vilket gör att vi går till vila i underläge med 3-0. I halvlek så peppar tjejerna varandra och vi alla kunde se att vi faktiskt gör detta tillsammans. Vi försvarar oss som sagt bra dock när vi får tag i bollen har vi svårt att anfalla tillsammans så det behövde vi förbättra ihop med att passen inte satt där de skulle. I andra går tjejerna ut igen och gör arbetet bra under 25 min och först där rullar 4-0 in. Under denna halvlek så får vi även till ett par bättre halvanfall där vi kommer in en bit på kiks planhalva men vi orkar inte riktigt med efter allt försvarsarbete och kan inte fylla på. När sen tiden går och vi behöver göra byten både på mittbacken och innermittfältet faller endel av vårt goda tillsammans arbete och målen rullar tyvärr från oss. Vi får även en huvudskada efter en kollision i eget straffområde vilket märktes påverkade spelarna, de blev något mer försiktiga istället för att hålla sin spelare från sig. Detta är också en bidragande orsak till att målen rinner iväg. Avslutningsvis så var kik några steg över oss,som förväntat. Men både jag och Anna är så imponerade över att spelarna går ut på och sedan av planen stolta över sin insats och vi kan tillsammans utvärdera matchen positivt då vi faktiskt arbetar med de delarna av lagspelet vi sagt vi ska göra. Som sagt även innan och efter match struntar - jag i resultatet, jag ville se insatsen och om vi kan ta åt oss utav de saker som vi innan bestämt och under tiden reflekterat över. Detta löser spelarna och därför är känslan efter matchen också positiv. Nu tränar vi två tillfällen i veckan och på fredag tar vi oss an den uppskjutna matchen mot Korsberga på Guldkroksvallen i Hjo med avspark 18:30 med nya mål och utvecklingsområden. Damer 14 mar 2022 0kommentarer
  • Kallt och blött på årets första konstgrästräningar.

V 7 drop vi igång årets försäsong på konstgräset och så här kan det se ut en regning onsdag med fokus på teknik och kondition. Damer 21 feb 2022 0kommentarer
  • Ulvåker - HSK

Ulvåkers IF - HSK 6-1 (1-1) Det är helt klart tufft och tungt just nu. Det ser mörkt ut för oss i tabellen och vi får det inte att stämma genom matcherna. Uppladdningen innan match blir sådär när det är veckomatch och alla ska hinna sluta jobb och skola. Spelarna gör en bra och fokuserad uppvärmning, känslan är att de är laddade för kvällens match. Första halvlek börjar lite svajigt men vi spelar oss in i matchen. Det finns fint kombinationsspel och de jobbar tillsammans i alla riktningar på planen. Sen kommer en period där Ulvåker får komma till många chanser och det blir 1-0. Spelarna tuggat ändå på och spelet håller sig på en jämn och fin nivå och Sandra lyckas inte allt för långt efter 1-0 målet kvittera till 1-1, som är halvleken resultat. Pratet i omklädningsrummet är positivt, vi ska ta med oss jobbet in i andra men med mer passning på fot i regnet och bättre rörelse vid inkast. Även inte glömma att spela oss genom mittfältet för att få med fler i anfall. När andra halvlek sen börjar är det mesta som bortblåst. Det arbetas mer individuellt, vi blir slarviga i både eget spel med boll och försvarsspel. Vi är inte på tå och låter på så vis Ulvåker styra och anfalla gång på gång. Ibland blixtrar det dock till och vi har korta sekvenser med fint spel. Här måste vi fundera på vad vi ska hitta på för att hålla 90 min då detta tyvärr vart en trend det senaste. Vi tar med oss det mesta från första halvlek men också en rejäl funderare på vad vi ska göra åt våra prestationer under andra halvlek. Damer 4 sep 2021 0kommentarer
  • HSK-Töreboda Ik U

HSK - Töreboda Ik U 1-4 (1-1) Vi måste fortsätta tro att vår tid kommer, jobba på hårt och nöta, nöta, nöta. Fredagens match är en bättre match från vår sida men medan vi chansar och trycker på utnyttjar motståndet sina lägen. Under fredagens match har vi en bra upptakt och uppvärmning, fokuset finns där och alla spelarna vill så gärna jobba för att komma därifrån med poäng. Vi slår ju dessutom lagrekord i cirkeln med trixningar inom laget! Bara det stort plus. Första halvlek får en bra start från vår sida, vi har ett par bra avslut på mål men som antingen tar i virket eller strax utanför. Annars står halvleken och väger ganska mycket fram och tillbaka, vi kanske något mer passiva än vad som skulle önskats och motståndet piggt. Att tillägga är att vi gör många halvtaskiga passningar som sätter medspelare i onödigt krångliga situationer. Töreboda får en spelare fri 0ch 0-1 är faktum men direkt på avspark spelar vi fram oss till bra läge för Linn Å som driver från sin kant in och får till ett avslut som går i nät och det bara känns så gött! Under matchen finns så många fina pass i sidled och vi har ett lugnt och fint passningsspel! Ett bra lyft för oss själva utifrån de senaste matcherna. Vi går till vila med 1-1. Snacket i halvlek lyder ungefär att fortsätta med det vi gör bra, upp på motståndare för att stoppa anfall och våga spela. Se till att vi har understöd. Andra halvlek körs igång och vi kan bygga upp mycket spel över motståndarnas planhalva. Det förekommer fortfarande en hel del slarv i passningarna som gång på gång gör att motståndarna får "gratis" chanser att trycka på och ställa om. Det är också när vi slarvar bort bollar som de är vassa i sina avslut. Ju längre matchen går missar vi, tyvärr, läge på läge. Vi har varken tur eller emellanåt kyla i avslutningslägena. Vi måste dock lyfta vårt spel i sidled över planen som grymt positivt under matchen, detta var något som märktes att motståndarna hade svårt att värja sig mot. Dock går som sagt bollen inte vår väg in i mål och motståndet kan kontra och här orkar eller hänger vi inte med och därav 2 mål i baken under halvleken. I slutet får även Töreboda en hörna som de får huvudet på och den går strax under ribban in till 1-4. Riktigt surt den här förlusten också men i mina ögon ser jag fotbollsspelare som kan spela fotboll, som kan läsa spel och förstå vad som ska göras. Även om denna säsongen inte gått oss till mötes än är i alla fall jag övertygad om att det finns något till nästa säsong att satsa på hos våra spelare i HSK dam. Att tillrest publik sen inte har något trevligt att säga om varken fotbollen eller domaren är under all kritik! Framförallt när det är tydlig information från förbundet kring matchmiljö och vad som förväntas av ledare, spelare och publik. Man håller inte alltid med domare eller andra spelare men att stå och gapa på dessa är inte okej oavsett åsikt! Det är något jag hoppas alla HSK suportrar tar med sig att vi inte vill uppleva från deras sida. Damer 23 aug 2021 0kommentarer