Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Bea och Flisan

04 FEB 2020 10:43
  • Uppdaterad: 04 FEB 2020 10:43

U-lag

Mycket är på gång inom HSK dam och i år kommer vi att anmäla ett U-lag. Som ledare för U-laget har förening gjort klart med Beatrice Lövgren och Felicia Jonsson. Självklart så tar vi ett snack med dem.

Vi i Hörnebo vill hälsa er välkomna och det känns riktigt bra att ni finns med i ledarteamet kring vår seniortrupp, Tänkte att vi skulle börja med en kort presentation:

Tackar!

Bea: Jag är 23 år gammal och bor i Skövde. Jobbar på Mio i Tibro som sortimentsassistent. Spelat fotboll i Hörnebo sedan jag var 8(?) år.

Flisan: Jag är 24 år gammal och bor i Skövde. Just nu jobbar jag som säljare på Team Sportia. Spelat fotboll i Hörnebo sedan jag var 7(?) år.

Vad fick er att hoppa på ledaruppdraget?

Det verkade vara en rolig utmaning. Vi båda skadade våra knän ungefär samtidigt och förra året gjorde vi varsin korsbandsoperation (Flisan gjorde två). När vi själva inte kunde spela fotboll så tyckte vi att det hade varit kul att vara med på ett hörn ändå. Vi båda kände att vi som yngre spelare i ungdomslaget hade uppskattat om det kom ner några ”äldre” tjejer som själva spelat fotboll och hjälpt till. Det ena ledde till det andra och här är vi nu!

Spännande, Vad har ni för tankar om årets säsong?

Vi hoppas få ihop u-laget och damlaget till en samspelad grupp och kunna bidra till våra ledarroller

En viktig fråga när man lyfter in många unga tjejer i en seniortrupp är hur man får ihop gruppen på ett bra sätt. Hur tänker ni kring den biten?

En svår fråga…Vi tänker att vi ska blanda lagen så mycket som möjligt, stötta dom och se till att dom har det roligt tillsammans. 04 tjejerna har tränat en del med damlaget under hösten vilket vi tror är en fördel till kommande säsong.

Vilken målsättning har ni med U-laget denna säsong?

Skapa en bra grupp, behålla så många spelare som möjligt och se dom yngre tjejerna utvecklas och ta klivet upp i seniorfotboll.

Hur ser ni på samarbetet med övriga i ledarstaben?

Det ska bli spännande och lärorikt. De har mycket kunskap vi kan få ta del av och vi hoppas att vi kan lära oss mycket av dom.

Ryktet säger att ni eventuellt skall anmäla ett F 17 lag till Gothia Cup, Något som ni vill kommentera?

Jadu… Det är vårt mål då det är sista året för tjejerna att spela en ungdoms cup samtidigt som vi tror det kommer stärka dom som grupp/lag.

En sista fråga, finns det någon chans att ni själva är med och spelar något denna säsong?

Den som lever får se

Tack Bea o Flisan, skall bli riktigt roligt att följa HSK dam under denna säsong.


Epost: Adressen Gömd
Hörnebo SK - Damer, Div 3 Östra
Box 235
543 23 Tibro
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 Våra Partners

 

 Team Office

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Hörnebo SK - Fotboll
Box 235
54323 Tibro

Besöksadress:
Hörnebo IP, Solgatan 9
54334 Tibro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info